Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

23. 12. 2017. 16:08   >>  15:36 2

VRIJEDNA 83.000 EURA

Božićna jelka zapalila Beograd

Božićna jelka od 83.000 eura u centru Beograda je naljutila opoziciju i stanovnike, i izazvala ironične komentare, što je prisililo gradsku upravu da najavi poništenje ugovora, piše danas francuska novinska agencija AFP.

Visoko 18 metara, ukrašeno sa 200 crvenih božićnih kuglica, to veštačko drvo je postavljeno u glavnoj trgovačkoj ulici grada, Knez Mihajlovoj.

Njegovu cijenu otkrio je istraživački sajt Pištaljka.rs ("Zviždak") koji uvjerava da je ugovor potpisan tri dana pošto je drvo montirano. Gradonačelnik Siniša Mali (SNS, konzervativna), koji je rekao da je "iznenađen iznosom", najavio je raskid ugovora.

Demokratska stranka (opozicija, lijevi centar) ironično je pozvala Beograđane da pod plastičnim drvetom ostave svoje želje za poklone vrijednosti 83.000 eura.

"Kišni mantil, veličine XL, za mog psa", piše na jednoj cedulji. "Želim diplomu", kaže drugi, aludirajući na reputaciju korupcije koja prati srpsko visoko obrazovanje.

Iako će gradski izbori tek biti 2018. godine, gradonačelnik Siniša Mali, politički saveznik predsjednika Aleksandra Vučića, uvjeravao je da je njegova administracija "u posljednje tri i po godine radila u potpunoj transparentnosti", piše AFP.

Srpska kompanija koja je postavila božićno drvo složila se da se raskine ugovor i najavljuje da će drvo ostaviti gdje je, kao doprinos dekoraciji pred praznik.

To osvjetljenje i ukrasi su za Beograđane tema vica koji se ponavlja: Instaliraju se krajem jeseni, a uklanjaju tek u proljeće.

Za Nikolu Jovanovića, člana Narodne stranke (opoziciona desnica), afera s božićnim drvetom "samo je vrh ledenog brijega" ekscesa vladajuće gradske većine.

Tužilaštvo je najavilo istragu kupovine od koje je koristi imala kompaniji koja je instalirala gigantsko plastično drvo, zaključuje AFP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније