Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

03. 01. 2018. 10:33 >> 10:00
3

ZVANIČNA POSJETA

Kolinda prvi strani gost u BiH u 2018.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, prvi je državni zvaničnik koji će u ovoj godini posjetiti BiH, 17. i 18. januara.

Ova posjeta biće višestruko zanimljiva za Bosnu i Hercegovinu i za Hrvatsku, posebno nakon dešavanja koja su obilježila kraj 2017, odnosno nakon što je u Hagu potvrđena presuda šestorci Hrvata, bivših zvaničnika samoproglašene "Herceg-Bosne" za ratne zločine počinjene u dijelu BiH.

Ta presuda, analiza Radio Sarajevo, sa stanovišta posjete hrvatske predsjednice, posebno je važna, jer je njome potvrđeno da je u udruženom zločinačkom poduhvatu na području BiH, zajedno s čelnicima "Herceg-Bosne", učestvovao tadašnji vojni i politički vrh Hrvatske. 

S druge strane, poznato je na koji način i koliko često je predsjednica Grabar Kitarović komentarisala dešavanja u Bosni i Hercegovini, često je to uticalo na unutrašnje političke prilike zbog čega je njena posjeta na početku 2018. godine, koja je u BiH i izborna godina, izuzetno značajna. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније