Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

09. 01. 2018. 13:31 >> 13:00
23

SERVER PORUČIO

RS neće biti samostalna

Danijel Server tvrdi da RS neće biti nezavisna, a građanima BiH poručuje da ne očekuju da će "Amerikanci srediti sve".

"Činjenica je da Republika Srpska neće biti nezavisna, nema mogućnosti da se to desi i ne može se napraviti scenario koji vodi u tom pravcu i koji je uspješan", rekao je ovaj profesor američkog Univerziteta "Džon Hopkins" za Radio Slobodna Evropa.

Govoreći o sprovođenju odluka Ustavnog suda, budući da BiH smatra da je Dan RS neustavan, Server je rekao da se time moraju pozabaviti Bosanci i Hercegovci.

"Ideja da će Amerikanci sve srediti nije vrlo uverljiva danas kada Amerika ima toliko mnogo drugih problema", rekao je Server.

On je dodao da BiH može da računa na čvrstu opredijeljenost SAD-a i EU kada je u pitanju očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, ali da je greška da se očekuje od SAD-a da se uznemiri zbog svega što se dešava u BiH.

"Čini mi se da se Bosanci i Hercegovci moraju pobrinuti za svoje probleme mnogo više nego što su to činili u prošlosti i mnogo više nego što to čine sada", rekao je on.

Upitan o zabrinutnosti Vašingtona zbog obilježavanja tog datuma, Server primjećuje da bi Vašington bio zabrinut u slučaju preduzimanja konkretnih koraka koji bi ugrozili teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

Server je kazao i da predsjednik RS Milorad Dodik ima pravo na bilo koje prijateljstvo, ali da je za njega kao političara diskvalificirajuće da sugeriše da budućnost BiH leži u smjeru Rusije, a ne u pravcu Evropske unije.

"Mislim da je beskorisno za Dodika da se udvara Moskvi koja mu ne može ponuditi ništa ozbiljno osim punjenja njegovog bankovnog računa", zaključio je Server.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније