Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

16. 01. 2018. 11:25 >> 11:04
2

POZIVAJU NA SMIRENOST

EU osudila ubistvo Ivanovića

Evropska unija (EU) oštro je osudila jutrošnje ubistvo lidera Gradjanske inicijative Srbija, demokratija, pravda, Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici i izrazila saučešeće njegovoj porodici, izjavila je portparolka EU za spoljni politiku i bezbjednost Maja Kocijančič.


"Očekujemo da relevantne kosovske vlasti za vladavinu prava ne štede napore da nađu počinioce i da ih izvedu pred lice pravde bez odlaganja", rekla je ona. 

Euleks će podržati lokalne vlasti u skladu sa svojim mandatom, dodala je Kocijančič.

EU "poziva sve strane da pokažu smirenost, da budu uzdržane kako bi vladavina prava i pravda mogle da zauzmu svoje mjesto". 

Kocijančič je rekla da ubistvo Ivanovića "mora da naiđe na najoštrije osude".

Zvaničnica EU je rekla da je otkazana za danas najavljena sjednica u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније