Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 01. 2018. 20:13 >> 20:01

PORUKA IZ PRIŠTINE

Srbija ne može učestvovati u istrazi

Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri izjavio je večeras da će istragu o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića voditi jedino institucije Kosova.

"To pripada samo institucijama Kosova", kazao je Tahiri.

Poslije izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će od UNMIK-a i Euleksa zatražiti da se u istragu uključe i predstavnici institucija Srbije, Tahiri je za portal gazetaexpress.com rekao da su sve informacije koje mogu da pomognu u rasvjetljavanju ubistva, bilo od građana, kako Albanaca takođe i Srba dobrodošle, ali ne i uključivanje u istragu.

On je rekao da do sada nema informacija da je Euleks dobio zvaničan zahtjev od strane vlade ,ili drugih institucija Srbije za učešće u istrazi ubistva Ivanovića.

Ivanović je umro u Zdravstvenom centru u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, pošto je na njega nepoznata osoba jutros ispalila više hitaca iz pištolja ispred sjedišta Građanske inicijative SDP.

Ako treba, obratiće se i FBI-ju

Savjet za bezbjednost Kosova je, na današnjoj vanrednoj sjednici, raspravljao o ubistvu Ivanovića i aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na Kosovu, izjavio je premijer Ramuš Haradinaj.

Haradinaj je, večeras na konferenciji za novinare, osudio zločin i pozvao institucije Kosova da što prije rasvijetle slučaj.

Generalni direktor Policije Kosova Špend Mađuni je rekao da su odmah po saznanju o ubistvo preduzeli sve neophodne mjere.

"Ja sam odredio i stručnjake za ozbiljne kriminalne radnje, ali ne mogu da govorim o detaljima", kazao je Mađuni.

"Ako je potrebno za rasvjetljavanje ubistva mi ćemo se obratiti i američkom FBI-ju sa kojim imamo sporazum", kazao je Mađuni i dodao da vjeruje da to neće biti potrebno.

"Vrlo brzo ćemo uspjeti da odredimo pravce istrage do hapšenja", kazao je šef kosovske policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније