Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2018. 08:25   >>  07:53 12

DODIK PORUČIO

Nijesam protiv dejtonske BiH

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da nije protiv dejtonske BiH, ali da jeste protiv ove BiH, jer ona nije dejtonska, već nikakva BiH.

"Ovo nigdje ne ide, ovo će se sunovratiti. Moja uloga je da izbjegnem bilo kakvu vrstu nasilja ovdje, ali 'ovo' je propalo. BiH se ne može držati na ljepilu koji se zove nekoliko ambicioznih ambasadora koji žive u Sarajevu. Ja sam spreman na bazi dogovora između nas, Bošnjaka, Hrvata, da se maknu stranci iz dogovora", rekao je Dodik za N1.

On je konstatovao da se ambasadori u BiH miješaju u unutrašnje stvari zemalja, nijesu mnogo toga dobrog donijeli i da stoje iza koncepta unitarizacije, muslimana, Bošnjaka, ali da s njima moraju svi da komuniciraju.

Na pitanje da li će razgovarati sa budućim američkim ambasadorom i ko će koga da zove ako Brajan Hojt Ji dođe u BiH kako se spekuliše, Dodik je rekao da neće on doći i da se ambasador kad dođe u neku zemlju javi institucijama vlasti.

On je naglasio da je Amerika jaka zemlja, da je poštuje i da ne vjeruje da je nasjeo na priču da se predsjednik SAD Donald Tramp neće miješati u unutrašnje stvari zemalja.

"Biće mi žao ako sam nasjeo. Vjerujem da će se novi predstavnici SAD u regionu ponašati na taj način. Ovo što su dosada radili je direktno petljanje u sve i svašta. Uvijek sam spreman da pričam sa svakim američkim ambasadorom, ali nisam spreman da mi dođe, sjedi tu i kaže moraš to i to da uradiš", naglasio je Dodik.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније