Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

17. 01. 2018. 12:01   >>  11:28

HRVATSKA - BIH

Grabar-Kitarović u dvodnevnoj posjeti BiH

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je danas u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.Hrvatska predsjednica se sastala sa članovima Predsjedništva BiH, Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem.

  

 

 

Planiran je sastanak Kolinda Grabar-Kitarović sa članovima kolegijuma oba doma parlamenta BiH, a potom sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.Prema protokolu, hrvatska predsjednica sastaće se u Sarajevu i sa predstavnicama Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa".

U popodnevnim časovima planiran je susret Kolinde Grabar-Kitarović s kardinalom vrhbosanskim Vinkom Puljićem.Planirano je da Grabar-Kitarović posjeti i Novu Bilu, gdje će obići samostan Guča Gora, a poslije toga njen odlazak u Vitez i Žepče, gdje će posjetiti Katolički školski centar.Posjetu će završiti u petak u Tuzli, Orašju i Derventi.

Protesti ispred hrvatske ambasade

Ispred ambasade Hrvatske u Sarajevu održava se protest povodom posjete hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Sarajevu.

Organizator protesta, na kome se okupilo dvadesetak građana, je Bošnjački pokret, a okupljeni članovi nose transpararente sa porukama: "BiH ne treba tutore ni Hrvatske ni Srbije", "Hoćemo ista prava za Bošnjake u Hrvatskoj i Hrvate u BiH".

Na jednom od transparenata je ispisano: "BiH u EU i NATO", kao i "Kitarovićko osudi hrvatski zločinački poduhvat i agresiju na BiH".

"Hrvatska predsjednica je dobrodošla u BiH, ali bez sprovođenja politike (nekadašnjeg predsjednika Hrvatske Franje) Tuđmana", rekao je novinarima predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić.

Iz ovog pokreta ranije su naveli da protest organizuju "zbog očite namjere vođstva susjedne države da politiku međudržavnih odnosa sa BiH gradi na principima i ciljevima politike Franja Tuđmana iz perioda 1991.-1995. godine".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније