Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

17. 01. 2018. 19:03 >> 18:31

STOLTENBERG O MAKEDONIJI

U NATO kad se riješi spor s imenom

NATO će pozvati Makedoniju da se priključi Alijansi kada s Grčkom postigne uzajamno prihvatljivo rješenje za ime u okviru UN, izjavio je generalni sekretar Alijanse, Jens Stoltenberg.

On je u intervjuu za makedonski državnu agenciju MIA rekao da pozicija NATO nije promijenjena, odnosno da se sve odluke donose na osnovu koncenzusa svih saveznika.

Stoltenberg, koji večeras dolazi u dvodnevnu posjetu Makedoniji, pozdravio je obnovljenje pregovore Skoplja i Atine, ali je dodao da nije u njegovoj nadležnosti rješavanje spora s imenom.

U Njujorku se danas održava nova runda maratonskih pregovora dvije susjedne zemlje u sporu oko imena, a posrednik UN Metju Nimic je najavio da će termin "Makedonija" biti dio predloga za konačno rješenje dvipodecenijskog spora.

Spor koji Skoplje ima s Atinom zbog ustavnog imena Makedonije, koje je isto kao ime sjeverne grčke oblasti, godinama blokira evroatlantske integracije Makedonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније