Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 01. 2018. 20:30 >> 20:03
6

TAČI PORUČIO

"Ubistvo najmanje Kosovu trebalo"

Ko god je ubio Olivera Ivanovića htio je time da predstavi Kosovo kao nestabilnu zemlju, ocijenio je predsjednik Kosova Hašim Tači i poručio da je dobrodošla saradnja Srbije u istrazi.

"Kosovske i međunarodne institucije čine maksimalne napore kako bi se ovo zločinačko ubistvo razjasnilo što je prije moguće. Ovo je Kosovu najmanje trebalo”, rekao je Tači za Dojče vele.

Tači je rekao da ne može da iznosi informacije koje bi škodile istrazi, ali i da se nada "da ćemo brzo iznijeti istinu na svjetlo dana kako bismo razjasnili atentat na jednog viđenog kosovskog političara".

Predsjednik Kosova smatra da je najbolje kloniti se spekulacija i da politika ne treba da se miješa u istragu.

"U srijedu sam pričao sa srpskim predsjednikom Vučićem i rekao da je za Kosovo dobrodošla svaka saradnja srpske države ukoliko postoji umiješanost krugova iz Srbije. Svaka indicija – ne samo iz Srbije već iz svake zemlje – je dobrodošla", poručio je Tači.

On je kazao da nema naznaka da se radi o etničkim, ili političkim motivima ubistva.

"Gospodin Ivanović je bio i srpski državljanin i mislim da je i sam govorio da najmanje problema ima sa Albancima. Čak je govorio da sa Srbima ima velikih problema i da se osjeća ugroženim. Ali naglašavam da ne želim da prejudiciram ko stoji iza ubistva", istakao je Tači.

Tači je zaključio da je mogući cilj inspiratora i izvršilaca pogoršanje međuetničkih odnosa, ili podjela među Srbima na sjeveru Kosova, ali je ukazao i da je ideja počinilaca možda bila da "daju Srbiji povod za prekid dijaloga sa Kosovom".

Na kraju tog procesa, dodao je Tači, treba da dođe do priznanja nezavisnosti Kosova od strane Srbije.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније