Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R.

19. 01. 2018. 19:28   >>  18:57

ZAEV SAOPŠTIO

"Novo ime potvrdićemo na referendumu"

Makedonski premijer Zoran Zaev kazao je danas da očekuje da će višegodišnji spor sa Grčkom oko imena Makedonije biti okončan dostojanstveno i rješenjem kojim će biti zadovljni i Atina i Skoplje.

"Vidim da se razvija transparentan proces, mi želimo nacionalni konsenzus i, kada rješenje bude pronađeno, to ćemo potvrditi na referendumu", rekao je Zaev.

On je dodao da je izbor imena uslov za članstvo Makedonije u NATO, i da se nada da bi već ove godine ta država mogla dobiti poziv da postane 30. članica Alijanse, prenijeli su makedonski mediji.

Oni su ranije danas javili da pet predloga za novo ime Makedonije ostaje u opticaju i nakon posljednjeg sastanka predstavnika Skoplja i Atine u Njujorku, uz posredovanje predstavnika UN Metjua Nimeca.

Portal Tema na albanskom jeziku prenio je da je riječ o imenim Republika Nova Makedonija, Reublika Sjeverna Makedonija, Republika Gornja Makedonija, Vardarska Republika Makedonija i Republika Makedonija (Skoplje), prenosi taj medij.

Nimec je u intervju za grčku televiziju ANT 1 rekao poslije jučerašnjeg sastanka u Njujorku da će u imenu ostati naziv Makedonija, jer je to prepoznalo do sada već 100 zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније