Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Agencije, Objavio: I. P. ]

20. 01. 2018. 13:29   >>  20:15 2

VUČIĆ NA KOSOVU

"Bez milosti prema ubicama"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da neće biti milosti za nalogodavce ubistva i ubice Olivera Ivanovića, ma koje nacionalnosti bili. Vučić je danas u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice položio vijenac na mjesto ubistva Ivanovića.

Bolje da ja razgovaram sa Tačijem, ili ne znam ko sa Haradinajem, a da nijedan metak ne bude ispaljen, izjavio je na Kosovu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U razgovoru sa kosovskim Srbima, on je istakao da je najviši interes Srba mir i da im je u ovom trenutku to najpotrebnije.

"Mislim da je najviši interes Srba mir... i opstanak i ostanak na vašim ognjištima i da imate budućnost za svoju djecu", rekao je Vučić poslije razgovora sa predstavnicima političkih stranaka, građanima i privrednicima na Tehnološkom fakultetu.

Vučić je rekao i da ništa drugo Srbima na Kosovu nije potrebnije u ovom trenutku.

Na zahtjev nekih od okupljenih da se Srbima na sjeveru obezbijedi oružje, Vučić je rekao da je takvih zahtjeva bilo i na sastanku koji je održan iza zatvorenih vrata.

"Moj odgovor je bio da će Srbija da pomogne u davanju novca za vrtiće, škole, zdravstvene ustanove...", rekao je Vučić i dodao da ne može da se saglasi sa zahtjevima za davanjem oružja.

Vučić je poručio da za Srbiju nije važno koje je ime ubice Olivera Ivanovića niti koje je ime nalogodavca, da li je srpsko, albansko ili bilo kojeg stranca i poručio da prema počiniocima i nalogodavcima neće biti milosti.

"Na nama je da se ponašamo odgovorno, da razgovaramo i to mora da bude politika koju Srbija vodi i takvu politiku ćemo nastaviti", rekao je Vučić na Kosovu.

On je prethodno u Banjskoj poručio Srbima da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu

Srpskog predsjednika su uz zvuk manastirskih zvona dočekali građani, svi predsjednici opština sa sjevera Kosova, kao i predstavnici Srpske liste i sveštenstvo manastira s vladikom Teodosijem.

On je rekao i da će Beograd i Priština razmjenjivati informacije o ubistvu Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi, a kosovske vlasti to nijesu odobrile.

"Mi ćemo razmjenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo, ne priče za novine već konačne rezultate istrage. Ako se to ne desi, onda će nam mnoge stvari biti jasnije", rekao je Vučić u manastiru Banjska.

Ivanović je ubijen iz vatrenog oružja kada je na njega pucala za sada nepoznata osoba.

Ubijen je sa šest metaka ispred sjedišta stranke čiji je bio lider.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније