Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R.

20. 01. 2018. 14:53   >>  14:21 1

RADILI KAO ROBOVI

Dva Hrvata zatočila 59 Kineza

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske objavio je rezultate velike kriminalističke istrage koja se sprovodi zbog postojanja sumnje u eksploataciju većeg broja osoba radi računarskih prevara i trgovine ljudima.

Dva Hrvata zarobila su 59 Kineza i tjerala ih da rade u ilegalnim kol centrima. U akciju je uključena i slovenačka policija jer su pozivni centri bili i u Mariboru i Ljubljani, navodi MUP Hrvatske, a prenosi HRT.

U navedenim kol centrima žrtvama je ograničena i oduzeta sloboda kretanja, kao i slobodno komuniciranje.

"Oduzete su im lične isprave. Prijetnjama su ih prisiljavali na računarske prevare na štetu državljana NR Kine", rekao je Ante Gudelj, pomoćnik načelnika policije.

"Žrtve su vrbovane na način što im je obećavana brza i laka zarada, legalni poslovi, vraćanje dugova kroz legalne poslove, a u nekim slučajevima radi se i o prijetnjama žrtvama ili njima bliskim osobama", izjavio je Krunoslav Horvat, pomoćnik načelnika PNUSKOK-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније