Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 01. 2018. 22:06 >> 21:33
4

VUČIĆ NA KOSOVU

"Srbi da rade kao nekad Albanci"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije optimista u pogledu Briselskog sporazuma sa Kosovom, ali da Srbija mora da se nada i da čini sve da se postigne neki dogovor, iako to neće biti lako. Vučić je rekao da zato srpski narod mora da radi i da pokuša da se ponaša kao što su to radili Albanci od formiranja treće Prizrenske lige do 90-ih, pa nadalje.

"Što god postignemo, i da budemo na kraju i jedni i drugi nezadovoljni, a što bi značilo da i jedni i drugi budemo pomalo zadovoljni, opet neće biti dobro", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja Srba koji su došli u Laplje Selo da bi sa njim razgovarali.

Vučić je podsjetio da je i 2013. godine bio na Kosovu kada su mnogi bili protiv Briselskog sporazuma, i da je onda govorio da će Beograd na kraju insistirati na tom sporazumu.

"Govorio sam da ćemo mi insistirati na Briselskom sporazumu, dok drugi bježe od njega, isto je kao sa Dejtonom", rekao je Vučić i dodao da je "na nama da svoju Srbiju ojačamo i gledamo da što više pomognemo.", rekao je on.

Vučić je rekao da zato srpski narod mora da radi i da pokuša da se ponaša kao što su to radili Albanci, od formiranja treće Prizrenske lige do 90-ih, pa nadalje.

Predsjednik Srbije je rekao da mu je drago što večeras vidi ljude koji su črvrsti, hrabri i razumiju da je budućnost u poslu, školovanju.

"Za mene je ključno pitanje da li možemo kada ste sve to izdržali, koliko ste problema imali, da slobodo govorite ovdje, da ste došli kada znate da njihove službe sve prate, da ste opstali", rekao je Vučić, koji je ocijenio da je na razgovor sa njim došlo oko 3.000 Srba i dodao da je spreman da i do ponoći sa njima razgovara.

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo što danas Banjska i Gračanica sijaju, što se vidi da je nešto urađeno na ponos svih.

Vučić je na komentar jednog od Srba, koji je primijetio da policija ne rješava krađe traktora, krava, obijanja ambulanti, rekao da zna za problem i da je potrebno da u srpskim sredinama postoji više srpskih policajaca.

"Od 8.800 pripadnika Kosovske policije 1.400 je Srba. Kažu nam to je više od 10 odsto. Za nas je problem što u, na primjer, Goraždevcu moramo da imamo više od jednog policajca. Probaćemo da razgovaramo o tome, nama nije problem da to platimo, da imate više policajaca, boriću se i pokušavati", rekao je Vučić.

Vučić je, ranije večeras u Lapljem Selu, izjavio da Srbima na Kosovu da bi uspjeli nije potrebna istovjetnost u političkom razmišljanju, već jedinstvo u stavu prema Srbiji i ostanku i opstanku, a da će Srbija učiniti sve da im pomogne.

Na susret sa predsjednikom Srbije okupilo se oko 2.000 Srba sa centralnog Kosova i više kosovskih opština.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније