Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 01. 2018. 20:22 >> 19:48

VUČIĆ SA RAMOM

Srbija i Albanija imaju dobre odnose

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas tokom razgovora sa albanskim premijerom Edijem Ramom da su odnosi dvije zemlje dobri kao i da su posebno značajni za stabilnost Zapadnog Balkana.

Kako je saopštila pres služba predsjednika Srbije, Vučić i Rama razgovarali su u švajcarskom gradu Davosu i o evropskom putu dvije zeme i bilateralnoj ekonomskoj saradnji, posebno kroz unapređenje turističke razmjene.

"To što imamo različite stavove o nekim pitanjima, ne znači da nijesmo svjesni činjenice da naše dvije zemlje igraju značajnu ulogu u očuvanju mira", kazao je Vučić dodavši da je stav o Kosovu osnovna razlika između Srbije i Albanije.

Predsjednik Vlade Albanije Edi Rama izrazio je uvjerenje da će dvije zemlje nastaviti da sprovode agendu za ekonomski razvoj regiona bez granica, kao i da će doprinijeti uklanjanju barijera u trgovini, kulturi i nauci.

On je dodao da je Kosovo i dalje važna tema za odnose Albanije i Srbije, kao i da Tirana podržava nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније