Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 02. 2013. 14:54 >> 14:52

AFERA PANCIR

Mile Dragić oslobođen optužbi

Mile Dragić, vlasnik kompanije za izradu vojne i policijske opreme, oslobođen je optužbi u aferi poznatoj kao "pancir", pred vijećem Osnovnog suda u Zrenjaninu.

Dragić je bio optužen da je zloupotrijebio ovlašćenja u privredi u pokušaju, kako bi pribavio imovinsku korist od 6,7 miliona eura, kao i za nedozvoljeno držanje vatrenog oružja i eksplozivnih materija.

Sudsko vijeće je ocijenilo da nakon osam godina nije dokazano da je Dragić počinio navedena krivična djela iz optužnice i donijelo oslobađajuću presudu.

Svjedoci i vještaci su tokom suđenja tvrdili da ponuđene cijene vojne opreme nijesu bile "naduvane“ i da nijesu bile konačne, pa nije ni postojala mogućnost da Dragić "prevari“ Ministarstvo odbrane, kako je bilo navedeno u optužnici.

Postupak protiv Dragića započet je u Beogradu, pred Vojnim odjeljenjem Okružnog suda, gdje je bio optužen, zajedno s nekadašnjim ministrom odbrane Prvoslavom Davinićem i još dvojicom oficira, koji su, ranije, oslobođeni optužbi.

Od podizanja optužnice i početka suđenja, Dragić je tvrdio da je cio proces montiran i da su tvrdnje tužilaštva neosnovane i zlonamjerne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније