Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Mina ]

07. 02. 2018. 15:25 >> 15:28

NEZADOVOLJAN IZVJEŠTAJEM EK

Tači: Kosovo neće pasti u očaj

Kosovski premijer Hašim Tači nezadovoljan je Strategijom o proširenju Evropske unije (EU) zemljama Zapadnog Balkana jer se, kako navodi, Kosovo suočilo sa nepravdom zbog toga što EU nema jedinstven stav prema kosovskoj nezavisnosti.

"Kosovo zbog toga neće pasti u očaj", kazao je Tači, prenose agencije.

Tači, koji se nalazi u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, na Fejsbuk profilu je napisao da iz političkih razloga Strategija "nije pokazala izglede za članstvo svim zemljama u regionu".

Kosovo, prema Tačijevim riječima, zaostaje.

"Stragija proširenja EU zemljama Zapadnog Balkana, koju je predstavila EK nije uspjela da pojasni članstvo Kosova, pa se ono suočilo sa nepravdom. Mi ćemo uraditi ono što EU od nas traži, unaprijedićemo svoj položaj", naveo je Tači.

Tači smatra da je "nepravedan pristup prema Kosovu" posljedica tog što pet država članica EU nije priznalo kosovsku nezavisnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније