Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

08. 02. 2018. 09:54 >> 09:54

SRPSKA MINISTARKA

Strategija EU - trenutak koji se ne propušta

Ministarka za evropske integracije Srbije, Jadranka Joksimović, izjavila je danas da Strategija Evropske unije za Zapadni Balkan predstavlja politički trenutak koji Srbija ne bi trebalo da propusti i ispusti.

 

"Ova Strategija, sa isturenim mjestom, gdje su Srbija i Crna Gora prepoznate kao lideri, EU se obavezala sama sebi da će jačati do 2025. godine, da će biti solidarnija, jača, ujedinjenija, institucionalno snažnija da primi nove članice", rekla je Joksimović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Ona je kazala da evrointegracije samo ubrzavaju reforme i političke odluke koje Srbija, i da odustane od članstva, mora da donese.

Joksimović je rekla da je pravno-obavezujući sporazum Beograda i Prištine označen kao hitno, ali da se pod tim "hitno" porazumijeva da se dijalog Beograda i Prištine što prije nastavi i da se primijene svi do sada usvojeni sporazumi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније