Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 02. 2018. 18:42 >> 18:40
6

HRVATI OČEKUJU

"Vučić da popriča sa Vulinom"

Izjava ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina da će predsjednika Aleksandra Vučića u Hrvatskoj "dočekati ustaše" izazvala je reakcije tamošnjih političara. Oni smatraju da bi Vučić trebalo da razgovara sa Vulinom, zbog njegovih čestih izjava oko Hrvatske.

Vulin je ponovio da je protiv odlaska Vučića u Zagreb i da će ga tamo "dočekati ustaše".

"Ja sam rekao da mislim da ne treba da ide, on je prelomio i odlučio i nema šta tu više da se raspravlja. Pa vidite čime ga dočekuju - skupiće se ustaše tamo na trgovima i demonstriraće protiv njegovog dolaska, kao da je on molio da dođe, kao da njegova posjeta može da donese neko zlo. Može da donese samo dobro. Šta da kažete takvim ljudima. Zato što je Srbin koji ima hrabrosti da kaže mi smo Srbi i imamo svoje interese i branićemo Srbe koji žive na prostoru Hrvatske i nemoj da se radujete Oluju nećete ponoviti i zato ga nazivaju bahatim i zato je sve najgore", kazao je Vulin Pink televiziji.

On je ocijenio da "nije siguran da je u Hrvatskoj riječ o povratku ustaštva, jer ustašluk i ustaše nikad nijesu izašli iz politike Hrvatske, iz javnog života Hrvatske".

Ubrzo su stigle reakcije iz Zagreba.

"To je izjava koja svakako ne doprinosi pozitivnom okruženju koje bi trebalo da bude vezano uz posjetu predsednika Srbije Vučića," rekao je predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković.

"To su signali koji su destruktivni i mogu pokvariti sve napore koji su dosad učinjeni da bi do tog susreta uopšte došlo i da bi on dao i određen pozitivan rezultat. To je posao koji bi sam predsjednik Srbije trebalo da uradi jer Vulin je njegov blizak saradnik. Trebalo bi da kaže svojim saradnicima da paze što govore", dodao je Jandroković, prenosi hrvatski portal "Dnevnik".

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je da bi Vučić trebalo da se oglasi o "mitomanskim izjavama svojih ministara Dačića i Vulina".

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније