Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

10. 02. 2018. 11:56   >>  11:58 2

ČANAK SMATRA

Dobri odnosi Srbije i Hrvatske stub mira

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsjednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je da se prilikom predstojeće posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu ne smije stati na "diplomatskoj kurtoaziji i mrtvim slovima na papiru", već saradnja između Srbije i Hrvatske mora konkretno da napreduje.


"Stub mira na Balkanu je dobar odnos Srbije i Hrvatske. Interes mnogih krugova je da to ne bude tako. Pozitivni događaji moraju nadjačati snage koje ne žele dobro građanima obje zemlje", naveo je Čanak u saopštenju.

On je dodao da Vučićeva posjeta zato mora biti signal da dobri odnosi između dvije države postaju stvarnost, jer je to u interesu građana obe zemlje.

"Izjave neodgovornih pojedinaca, i sa jedne i sa druge strane, nijesu dobrodošle i samo otežavaju situaciju. Pozivi na nove podjele i sukobe su krajnje neodgovorni i moraju ih žestoko osuditi vlade ojbe države. Zar je ministru koji raspiruje mržnju mjesto u Vladi?", upitao je Čanak.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније