Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

11. 02. 2018. 08:20 >> 08:26

NORVEŠKI AMBASADOR

Srbija može u EU do 2025. godine

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad izjavio je da je 2025. godina realan datum za ulazak Srbije u EU ukoliko nastavi sa sprovođenjem reformi nesmanjenim entuzijazmom, ako bude održavala dobre odnose sa susjedima i ako se uskladi sa zemljama EU po svim važnim pitanjima.


"Evropska unija ne postavlja rokove za ulazak u EU. Prije je riječ o postavljanu datuma kao cilja. Pravo pitanje je koliko brzo će Srbija moći da ispuni uslove za članstvo", kazao je Bjornstad za izdanje Večernjih novosti od nedjelje, komentarišući Strategiju proširenja EU za Zapadni Balkan, objavljenu ove nedjelje.

Upitan da li normalizacija odnosa s Kosovom znači priznanje nezavisnosti, Bjornstad je kazao da EU stalno koristi termin normalizacija i da će članice Unije "očigledno dobro razmisliti prije nego što u svoju zajednicu uključe zemlju koja je u nekom konfliktu i ima neriješene probleme".

"To podrazumijeva stvaranje stabilnog i nekonfliktnog odnosa, gdje Srbija i Kosovo mogu da uspostave trgovinsku razmjenu i da zajedno rade na rješavanju zajedničkih izazova, umjesto da se bave neslaganjima", rekao je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније