Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

15. 02. 2018. 11:09   >>  19:23 10

NAJVIŠIM ORDENOM

Dodik odlikovao Vučića

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, uručio je predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću Orden Republike Srpske na ogrlici - najviši orden RS.

Predsjedniku Srbije orden je uručen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i Republike Srpske, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj RS.

Vučić je nakon što je primio orden rekao da "još nije naučio da prima odlikovanja", a istakao je da "iako mu je Moskovski državni institut za međunarodne odnose MGIMO uručio počasni doktorat, što je dosad činio rijetko, velikim državnicima", ovo priznanje draže. Kako je rekao, u pitanju je veličanstveno priznanje.

Predsjednik Srbije je rekao da je ponosan na odnose Srbije i Republike Srpske, rekavši da mu je drago što je i sam doprineo tome i što je samo pomagao, a ne odmagao RS.

"Mi živimo u različitim državama, ali smo svi Srbi. Ne postoje bosanski, crnogorski ili nekakvi drugi Srbi, postoje samo Srbi i time treba da se ponosimo", rekao je Vučić.

Dodik je rekao da je Vučićev doprinos poboljšanju odnosa i rješavanju brojnih pitanja "nesumnjiv" i da je odlikovanje izraz poštovanja za sve što je učinio za RS.

On je istakao da Srpska cijeni Vučićev doprinos tome da je saradnja Srbije i RS danas najbolja, najvidljivija na projektima koje su zajednički realizovani.

"Ali nam uvijek i više od tih projekata znači dobrodošlica koju osjećamo kada dolazimo i podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu i politici Srbije prema BiH", podvukao je Dodik.

Kako je rekao, u RS dobro razumiju okvir koji se često ističe, da Srbija cijeni teritorijalni integritet BiH i poštuje Dejtonski sporazum, a da voli Republiku Srpsku.

"Naravno, mi to čitamo na najbolji način i to je dio naše emocije koju imamo prema Srbiji i vama lično", rekao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније