Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

16. 02. 2018. 10:47 >> 10:47
11

ČEŠKA VLADA

Nema razloga da povučemo priznanje Kosova

Povodom peticije češkog opozicionog socijaldemokratskog poslanika Jaroslava Foldine sa zahtjevom da Češka povuče priznanje nezavisnosti Kosova, češko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da za takav korak u diplomatiji, kada je u pitanju Kosovo, nema razloga.

 

Foldina je najavio peticiju krajem prošlog mjeseca kada je u češki parlament na ratifikaciju stigao Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Češke i Kosova.

"Povlačenje priznanja države u međunarodnom pravu je sasvim vanserijski i izuzetan korak. U slučaju Kosova za to nema razloga. Takođe, Međunarodni sud je donio presudu prema kojoj je  Deklaracija o nezavisnosti Kosova bila u skladu sa međunarodnim pravom", saopštilo je češko MSP.

Češko ministarstvo upozorilo je da bi Češku takav korak koštao kredibiliteta u očima međunarodne zajednice.

"Stvorila bi se pravna nesigurnost, na primjer, da li važi i da li može da se sprovodi Sporazum između Češke i Republike Kosovo o vraćanju lica sa nelegalnim boravkom, što je naš nedvosmisleni interes", saopštilo je krajem januara MSP češkoj novinskoj agenciji ČTK.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније