Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/RTS, Objavio: I. P. ]

22. 02. 2018. 10:00 >> 09:59
1

SELAKOVIĆ SAOPŠTIO

Put ka EU, bez sankcija Rusiji

Izjava ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da je u Srbiji kod kuće, potvrda je dosljedne i principijelne politike koju vodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je generalni sekretar srpskog predsjednika, Nikola Selaković.

On dodaje da je jasan stav Srbije da je opredijeljena i ide ka EU, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

Selaković je naglasio da svi srpski zvaničnici, bez obzira da li se nalaze u Vašingtonu, Pekingu, Moskvi, Briselu govore da je opredjeljenje Srbije put ka EU, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

Upitan da li će to biti moguće održati ako Strategija proširenja EU kaže da Srbija mora brže da usklađuje spoljnu politiku sa EU, on kaže da ni do sada nije bilo lako održati tu poziciju, ali da zahvaljujući predsjedniku Vučiću Srbija uspijeva u tome.

"Mnogi kažu nećete moći još dugo da održite tu poziciju. To su nam govorili prije četiri godine, a danas ne samo da smo uspjeli da je održimo nego smo je i učvrstili i Srbija se po tome prepoznaje u regionu i u svijetu", rekao je Selaković za RTS.

On je ukazao da je principijelna politika Srbije i što se tiče Albanaca: "Hoćemo kompromis sa Albancima, nećemo poniženu Srbiju".

On je istakao da Rusi uvijek koriste priliku da kažu da će podržavati Srbiju u onome što ona želi, ali da ne treba očekivati da Rusi budu "veći Srbi od nas samih".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније