Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

22. 02. 2018. 22:12   >>  22:19 1

PUTNICI OČAJNI

U Hrvatskoj snijeg zarobio voz

Zbog visokog snijega i nanosa, voz koji je iz Splita za Zagreb krenuo u srijedu u 21.43 sata, nakon 14 sati puta, tek je prošao Ogulin. To je dovelo u očaj putnike koji su bili žedni, gladni, a povremeno i bez grijanja, pišu danas hrvatski mediji.

Sniježna mećava i visoki nanosi zaustavili su voz jutros u 5.46 na 500 metara od stanice u Oglinu, a portal 24sata.hr je prenio da je to bio treći put da kompozicija vagona zapne u dubokom snijegu.

Putnici su, naime, posvjedočili da je voz koji se kretao ispred stao na mostu na Ličkoj Jasenici, pa je njihov voz gotovo četiri sata čekao da prethodni bude otkopan.

Kad se, međutim, pokrenuo voz ispred, na istom mjestu je zapela njihova kompozicija, što je bio razlog za dodatno trosatno čekanje.

Voz je, međutim, sa tog mjesta pokrenut tek nakon 11. puta i krenuo ka Ogulinu.

"Pokušali su da otkopaju grtalicom, pa lopatama, ali ništa. Puno snijega je zapelo na prednjem dijelu ispod mašine. Pa smo više od tri sata čekali da dođe lokomotiva da nas pogura iza, ali evo konačno su nas uspjeli izvući", rekao je za taj portal Toni Vranković koji je sinoć iz Splita krenuo za Rijeku na razgovor za posao.

Do Ogulina je trebalo da ide jednim vozom, gdje bi presio u drugi za Rijeku.

Razgovor za posao je imao zakazan za podne, ali na njega nije stigao.

"Srećom, poslodavci imaju razumijevanja i izašli su mi u susret. Ali nijesam ja jedini. Jedan dečko će izgubiti nekakav angažman u nekom hotelu u Zagrebu. Jedna gospođa krenula je na sahranu na koju, eto, nije stigla pa je prijetila da će ih i tužiti", ispričao je Tonči.

Za sve to vrijeme putnici, kaže, nijesu imali šta ni da jedu ni da piju, a gotovo četiri sata nijesu imali struju, pa samim tim i grijanje.

"U ovom vozu nema restorana pa nemamo šta ni da kupimo za jelo. Nemamo šta da jedemo niti da pijemo. Bili su nam ugasili i grijanje dok smo čekali", potvrdio je portalu putnik Igor.

Inače, snježni haos koji je zahvatio Hrvatsku je toliko veliki, kažu, da i kada prođe grtalica i očisti put ili prugu, nakon desetak minuta se to uopšte ne vidi.

Zbog snijega i olujnog vjetra ministar odbrane Damir Krstičević je ranije odlučio da se na raščišćavanju saobraćajnica uključi i vojska svuda gdje se procijeni da je to potrebno.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније