Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

23. 02. 2018. 11:18   >>  11:19 4

KOSOVSKI POSLANICI

Pišu novi zakon o demarkaciji

Predstavnici albanskih političkih stranaka u Skupštini Kosova od jutros rade na novom predlogu zakona o ratifikaciji sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom kojim bi se obezbijedio konsenzus i dovoljan broj glasova da se zakon usvoji dvotrećinskom većinom.

Pozivajući se na izvore koji učestvuju u razgovorima, portal gazetaexpress.com prenio je da postoji realna mogućnost da novi predlog podrže i predstavnici Samoopredieljenja koji su do sada odbijali da glasaju za ratifikaciju sporazuma o razgraničenju.

Po navodima portala, u razgovorima učestvuju premijer Ramuš Haradinaj i predsiednik parlamenta Kadri Veselji dok ambasadori velike petorke i EU u Prištini vrše pritisak na kosovske političke predstavnike kako bi sporni zakon bio usvojen.

Vladajuća koalicija prije početka današnje sjednice nije uspjela da obezbijedi potrebnih 80 glasova kako bi se obezbijedilo usvajanje zakona o razgraničenju.

Iako je Demokratski savez Kosova ranije najavljivao da će podržati sporazum, podršku je kasnije uslovio zahtjevom da se iz dokumenata o razgraničenju izbaci izvještaj radne grupe Špetima Bulićija koja je formirana nakon izbora Ramuša Haradinaja za premijera Kosova.

Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja najavila je ranije da neće glasati za ratifikaciju sporazuma ukoliko među dokumentima ne bude i izvještaj komisije Špetima Bulićija.

Samoopredeljenje i Srpska lista najavili su ranije da neće podržati sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније