Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

27. 02. 2018. 14:23   >>  14:31 11

ČEŠKI POSLANIK

"Češka je pogriješila kad je priznala Kosovo"

Vlast Češke pogriješila je kada je 2008. priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, izjavio je danas poslanik u češkom parlamentu Jaroslav Foldin.

Foldin je inače u posjeti Beogradu, gdje predvodi češku delegaciju.

Foldin, koji se zajedno s delegacijom Češke sastao danas s prvim potpredsjednikom Vlade Srbije i šefom diplomatije Ivicom Dačićem, priznao je da je međunarodno pravo prekršeno 2008. godine, kada je većina zemalja EU priznala nezavisnost Kosova.

Dodaje da se nada da će Češka otvoriti to pitanje kao moderator na putu Srbije ka EU.

"Ove godine obilježavamo 100 godina od uspostavljanja diplomatske saradnje između Čehoslovačke i Srbije, odnosno bivše Jugoslavije. U tom smislu ćemo postupati kako bismo vam pomogli na vašem putu ka EU", rekao je Foldin.

Podsjetivši da je Češka 2008. priznala Kosovo, Foldin je rekao da je "vidno da je pogriješila vlast".

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније