Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

04. 03. 2018. 20:38 >> 20:36
5

PARTNERI REPUBLIKE SRPSKE

Kinezi zainteresovani za izgradnju HE "Buk Bijela"

Kineska nacionalna aerotehnološka korporacija za međunarodni inženjering (AVIC) pokazala je odlučan interes da bude partner Republike Srpske (RS) u izgradnji Hidroelektrane (HE) “Buk Bijela”, saopštili su predstavnici RS.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS, Petar Đokić, rekao je da su pored tog projekta kineski predstavnici najavili i druge moguće oblike saradnje u oblasti saobraćaja, sa preduzećima “Orao” iz Bijeljine i “Kosmos” iz Banjaluke.

“Sagovornici su iskazali spremnost za projekte kao što je unapređenje avio saobraćaja u RS i izgradnja aerodroma Trebinje. Pružaju nam se nove velike mogućnosti sa jednom od većih svjetskih kompanija i jednom od najvećih u Kini”, izjavio je Đokić Agenciji Srna.

On je saopštio da su i predstavnici Kineske industrijsko-komercijalne banke (ICBC), zainteresovani da budu partneri u realizaciji energetskih, ali i drugih projekata u RS.

Prema riječima Đokića, tu banku u njenim aktivnostima prati i Korporacija za izvoz i osiguranje kredita Kine (SINOSURE), koja bi osiguravala eventualne kredite.

“I sa njima smo razgovarali o modelima i njihovim mogućnostima podrške projektima koje bi razvijale njihove kompanije na području RS”, rekao je Đokić.

Delegacija RS, koju predvodi Đokić, završila je u subotu posjetu Kini. U delegaciji Srpske su i predstavnici privrednih društava “Hidroelektrane na Drini” iz Višegrada, “Orao” iz Bijeljine i “Kosmos” iz Banjaluke.

Vlada RS i Kineska nacionalna aero-tehnološka korporacija za međunarodni inženjering potpisali su u julu prošle godine memorandum o saradnji na projektu izgradnje HE “Buk Bijela”.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније