Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 03. 2018. 18:07   >>  18:22 15

SASTANAK U MOSTARU

Verbalni duel Vučića i Izetbegovića oko granice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović iznijeli su danas u Mostaru oprečne stavove u vezi sa rješavanjem pitanja granice između dvije zemlje.

Izetbegović je rekao da BiH ne može pristati na predlog Srbije, posebno kada su u pitanju hidrocentrale, kao ni na devijacije određenih teritorija.

“Ako se ne iznađe rješenje, zemlje mogu problem riješiti putem međunarodne arbitraže, od koje BiH uopšte ne bježi”, istakao je Izetbegović.

Vučić je kazao da to što Izetbegović govori nije tačno, te da je Srbija dostavila BiH novi predlog, koji uopšte ne sadrži ono o čemu je Izetbegović govorio, već da se radi o ponudi koja je izuzetno povoljna za BiH.

“Ovo što je Izetbegović rekao nije tačno. U predlogu koji je dostavljen BiH nigdje ne piše ovo što je govorio Izetbegović. To je bio slučaj ranije, da se izvrši demarkacija granice na 14 i 37 hektara”, kazao je Vučić.

On je dodao da Izetbegović očigledno nije pročitao novi srpski predlog, ističući da Srbija nije tražila da se izvrši devijacija granice, odnosno da je ponudila BiH plodniju zemlju u zamjenu.

Bošnjački član Predsjedništva BiH potom je kazao da se pitanje problema granice treba spustiti na nivo komisija dvije zemlje.

Izetbegović je kazao da granica nije stvar predsjednika zemalja i da mu nije jasno zbog čega se u ovom slučaju ne bi aktivirale komisije.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније