Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B.

19. 03. 2018. 18:47 >> 18:48
4

PODACI ZA 2017.

Hrvatska ima 120 supermilionera

Prema podacima londonske konsultantske kuće "Knight Franka", iz izvještaja za prošlu godinu, Hrvatska ima 120 supermilionera "teških" više od 30 miliona dolara.

Ta zemlja ima i 11.900 milionera "lakše kategorije", piše riječki Novi list. U proteklih 10 godina, navodi se, broj milionera u Hrvatskoj je porastao 33 odsto.

To je, kažu, dvostruko više od rasta broja milionera u Evropi, gdje taj rast iznosi 17 odsto, dok je osjetno sporiji od svjetskog prosjeka koji bilježi rast od 42 odsto.

Među 120 supermilionera 11 je onih koji imaju neto imovinu veću od 100 miliona dolara, posljednja je procjena "Knight Franka".

U kategoriju milionera "lakše kategorije" svrstani su oni čija je imovina veća od milion dolara, odnosno šest miliona kuna.

List napominje da je riječ o milionerima, koji su svoju imovinu prijavili u Hrvatskoj.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније