Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

20. 03. 2018. 13:01 >> 12:58

DONIJEĆE KORIST

Kocijas poslao u Skoplje nacrt sporazuma

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Kocijas poslao je u Skoplje nacrt predloga za rješenje spora oko imena Makedonije, prenijeli su danas makedonski mediji.

 

 

 

Kocijas je za grčku državnu televiziju ERT rekao da je prije nekoliko dana makedonskoj strani poslao tekst grčkih predloga za otvorene probleme koje ta zemlja ima sa BJR Makedonijom i za buduću saradnju dvije susjedne zemlje.

"Tekst koji sadrži grčke predloge i agendu za buduću saradnju poslat je u Skoplje", rekao je Kocijas, uz ocjenu da će taj predlog donijeti koristi objema stranama.Šef grčke diplomatije bi, prema najavama koje još nijesu zvanično potvrđene, trebalo u Skoplje da dođe u četvrtak i petak.

Makedonski premijer Zoran Zaev juče je ocijenio da je predstojeći dolazak Kocijasa mogućnost za približavanje rješenju dvoipodecenijskog problema koji Grčka ima sa ustavnim imenom Makedonije.

Prema pisanjima grčkih medija, grčki predlog sporazuma za rješenje spora sa Makdonijom na 20 strana ima 55 paragrafa sa svim otvorenim pitanjima.

Kocijas je ranije najavio da taj predlog nije tipa "uzmi ili ostavi", kao i da će makedonska strana moći da stavi primjedbe na njega.

Darko Savanović, dopisnik agencije Beta

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније