Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

26. 03. 2018. 10:11 >> 10:06

NA TRGU "MAKEDONIJA"

U Skoplju napadnut poslanik vladajuće koalicije

Poslanik vladajuće koalicije u Makedoniji Goran Milevski napadnut je fizički u centru Skoplja.Prema portalu Pres 24, Milevskom je nepoznata osoba prišla na Trgu "Makedonija", udarila ga dva, tri puta pesnicama u tijelo i glavu i pobjegla.

 

 

 

Napad na Milevskog potvrdila je i makedonska policija, ali nije navela detalje. U saopštenju je istaknuto da se "preduzimaju mjere i aktivnosti za raščišćavanje slučaja".

Nema zvaničnih informacija o motivima napada koji se dogodio u nedjelju oko 16.30, ali se u medijima pretpostavlja da je povezan sa donošenjem Zakona o upotrebi jezika i podršci poslanika vladajuće koalicije tom zakonu.

Goran Milevski je predsjednik Liberalno-demokratske partije (LDP), dijela koalicije oko Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM), koja je izglasala 14. marta zakon o široj upotrebi albanskog jezika.

Nakon donošenja tog zakona poslanici SDSM u Vinici zapaljen je automobil, a nekoliko dana su tokom noćnih sati manje grupe organizovale proteste ispred kuća poslanika vladajuće stranke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније