Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ B92 ]

07. 04. 2018. 10:07 >> 10:02
27

GAZETA EXPRES

"Diplomatski gledano, Kosovo je izgubilo"

Ono što je uslijedilo nakon hapšenja Marka Đurića i njegovo povlačenje sa lisicama po centru Prištine nanijelo je štetu Kosovu, piše prištinski portal GazetaExpres.

Iako bi, kako se navodi, mnogi mogli biti zadovoljni što je šef vladine Kancelarije za KiM, Marko Đurić, sa lisicima na rukama proveden prištinskim ulicama, "diplomatski gledano, Kosovo je izgubilo".

Portal tvrdi da, iako je Kancelarija Vlade Srbije "formirana sa zadatkom da provocira Kosovo", hapšenje Đurića privuklo je pažnju međunarodnih zvaničnika EU, poput američkog diplomate Metjua Palmera, koji se sa njim sastao juče u Beogradu i evropske zvaničnice Anđeline Ajhorst, koja je dva dana provela u Prištini.

Da je Priština izgubila hapšenjem Đurića, potvrdila je i Ajhorst, koja je osvrnuvši se na nedavne događaje u Mitrovici i Prištini iznijela niz kritika na račun prištinskih vlasti i ocijenila da je život glavnog pregovarača Beograda u briselskom dijalogu bio u opasnosti.

"Poseban naglasak je dala nastavku dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, i nedavnim događajima u Mitrovici, što je ugrozilo sigurnost glavnog pregovarača Srbije i mnogih ljudi koji žive i rade na sjeveru", piše Expres pozivajući se na saopštenje Ajhorstove.

Đurić je, navodi se dalje, dobio i pažnju američkog diplomate Metjua Palmera, koji je posjetio i Prištinu.

"Obično američke diplomate, kada dolaze u region, počnu svoju posetu iz Prištine. Ali juče se desilo suprotno. Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Matju Palmer prvi put je došao prvo u Beograd", navodi portal.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније