Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 02. 2013. 10:35 >> 13:30

EU

Francuska: Priznanje Kosova preduslov?

Priznanje Kosova može biti preduslov za evropsku perspektivu Srbije iako to još nije zvanično pomenuto, kaže šefica Odbora za spoljne poslove parlamenta Francuske.

Elizabet Gigu je to izjavila nakon sastanka sa potpredsjednicom Vlade Srbije Suzanom Grubješić, koja će kasnije danas govoriti na sjednici Komiteta za spoljne poslove Skupštine Francuske o evropskim integracijama Srbije.

"Francuska podržava Srbiju u naporima kako bi dodjeljivanje datuma u junu za početak pregovora sa EU postalo izvjesno", rekla je Grubješićeva poslije razgovora s francuskim ministrom za evropske poslove Bernarom Kaznevom i savjetnikom predsjednika države Fransoa Olanda Polom Žan-Ortizom. 

Ona je istakla da su za to ključni dinamika dijaloga sa Prištinom i uspjeh u postizanju vidljivog i održivog napretka po tom pitanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније