Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 07. 2013. 17:44 >> 17:45

REKONSTRUKCIJA VLADE SRBIJE

Ministri URS-a stavili na raspolaganje mandate

Ministri iz redova Ujedinjenih regiona Srbije (URS) svoje mandate stavili na raspolaganje Glavnom odboru te stranke.

Nakon što su to učinili iz Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), i ministri Ujedinjneih regiona Srbije(URS), stranke koja čini vladajuću koaliciju u Srbiji, u postupku rekonstrukcije vlade stavili su svoje mandate na raspolaganje članovima Glavnog odbora stranke.

Predsjednik URS-a i ministar privrede i finansija Srbije Mlađan Dinkić, kao i potpredsjednica Vlade Suzana Grubješić i ministarka energetike i regionalnog razvoja Verica Kalanović ponudili su Glavnom odboru URS-a mandate na raspolaganje i pozvali ga da ovlasti Predsjedništvo stranke za donošenje odluka u procesu rekonstrukcije vlade.

Lider URS-a Mlađan Dinkić je izjavio da njegova stranka neće biti prepreka za, kako je rekao, suštinsku i djelotvornu rekonstrukciju vlade.

Aludirajući na špekulacije u beogradskim medijima, prema kojima on neće biti u budućoj vladi, Dinkić je najavio da će sa ostalim koalicionim partnerima razgovorati ove sedmice, kao i da neće upućivati poruke preko neimenovanih izvora.

"Nećemo učestvovati u rekonstrukciji koja se konstruiše u tabloidima, jer nas u vladu prije godinu dana nijesu pozvali neimenovani izvori, već Ivica Dačić i Aleksandar Vučić", rekao je Dinkić, izrazivši očekivanje da će se za sve ministre kritički i racionalno izvršiti analiza njihovog rada.

 

Dinkić je prošlog četvrtka, nakon sjednice Predsjedništva URS-a, izjavio da su spremni da zamijene 15 državnih funkcionera, ali da su ministri te stranke dobro radili. On je poručio da "od koalicionih partnera ne traže ništa, ali su spremni da daju bukvalo sve".

Lider Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, koja čini okosnicu srbijanske vlade, najavio je da će do kraja ovog mjeseca biti završeno sa rekonstrukcijom vlade. On je juče za beogradske medije izjavio da neće biti premijer bez održavanja izbora.

Premijer Srbije i predsjednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, je nakon sastanka Predsjeništva SPS-a rekao da su promjene neminovne i da je svako iz redova te stranke spreman da se povuče.

Završetak rekonstrukcije Vlade Srbije očekuje se krajem jula, nakon što se 27. jula navršava godina od njenog formiranja. Vladajuću većinu podržava više od 140 od ukupno 250 poslanika u srbijanskom parlamentu.

 

(teks i foto: Anadolija)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније