Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.L.B.

12. 04. 2018. 07:50 >> 07:46
15

LJAJIĆ O PRESUDI

"Hag sit i Šešelj na slobodi"

Hag sit i Šešelj na slobodi, rekao je ministar Rasim Ljajić komentarišući izrečenu presudu lideru radikala Vojislavu Šešelju u Hagu.

"Sada će se svi baviti visinom kazne, nema više govora o žrtvama, tako da smo i sa i bez ove presude na istom mjestu kada je u pitanju proces pomirenja, nećemo se pomaknuti nigdje", zaključuje Ljajić u izjavi za "Srpski telegraf".

Žalbeno vijeće Mehanizma u Hagu osudilo je u srijedu lidera radikala Vojislava Šešelja na 10 godina zatvora zbog progona Hrvata u Hrtkovcima u Vojvodini.

Pošto se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, Šešelj neće služiti izrečenu kaznu.

Šešelj je u pritvorskoj jedinici Haškog trinunala proveo skoro 12 godina, od febraura 2003. godine, kada se dobrovoljno predao tribunalu, do sredine novembra 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније