Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 07. 2013. 22:33 >> 22:48
1

U BEOGRADU

Sahranjena Tijana Ognjanović

Osmogodišnja djevojčica Tijana Ognjanović, koja je preminula u ponedjeljak u bolnici u Hjustonu gdje je čekala na presađivanje srca, sahranjena je na groblju Lešće u Beogradu.

Na sahrani su bili princ Aleksandar Karađorđević i supruga Katarina čija fondacija je pomagala Tijanino liječenje.

Djevojčici je prije šest godina dijagnostikovana restriktivna kardiomiopatija za koju je jedini lijek bila transpantacija srca.

Početkom aprila 2013. godine u pratnji svojih roditelja, specijalizovanim medicinskim letom stigla je u Hjuston gdje je primljena u teksašku Dečiju bolnicu.

Umrla je 15. jula, nakon operacije na koju su ljekari bili primorani, jer se njeno zdravstveno stanje pogoršavalo.

Iako je u prvi mah izgledalo da je operacija prošla uspješno, u noći između nedjelje i ponedjeljka njeno stanje se pogoršalo i djevojčica je umrla. Inače, posljednje dvije nedjelje živjela je uz pomoć vještačke pumpe.

U akciji prikupljanja sredstava za transplantaciju srca male Tijane učestvovali su brojni pojedinci, fondacije, mediji, kompanije  i građani cijele Srbije, kao i iz regiona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније