Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 07. 2013. 13:15 >> 14:02

OD 2015.

Kosovu pozivni +383

Kosovo će od januara 2015. godine dobiti međunarodni pozivni broj 383, piše danas prištinski dnevnik Tribuna, a prenosi B92.

Izvori dnevnika su potvrdili da su se predstavnici Kosova i Srbije u tehničkim ragzovorima saglasili da zahtjev za međunarodni prefiks Kosova kod Međunarodne unije telekomunikacija (ITU) zbog međunarodnih pravnih prepreka podnese jedna od zemalja članica Evropske unije kao što su Austrija, Italija ili Ssvedska.

Zahtjev će biti podnijet na jesen, ali će procedure dobijanja prefiksa potrajati i Kosovo taj prefiks može koristiti od januara 2015. godine. 

Do ideje da treća zemlja u ime Kosova podnese zahtjev za međunarodni prefiks došlo se nakon što Kosovo nije željelo da taj zahtjev podnese Srbija, dok Beograd nije želio da se ispuni kosovski predlog - da zahtjev podnese Tirana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније