Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ RTS/FONET ]

16. 04. 2018. 14:10 >> 14:14

PRVO PUTOVAJE

Najveći kruzer na svijetu - plutajući grad

Nakon tri godine gradnje, najveći kruzer na svijetu, čiji je kapacitet devet hiljada ljudi, isplovio je iz Barselone i krenuo na svoje prvo zvanično putovanje – Mediteranom.

Kruzer „Simfonija mora“ ne nosi samo titulu najvećeg na svijetu, nego posjeduje i najviši tobogan na moru, najbrži internet na moru, više umetničkih djela nego što „Luvr“ ima slika!

Brod je nešto duži od 362 metra, ima deplasman od 228.081 tonu, a posjeduje čak 22 restorana, 24 bazena i 2.759 kabina. Može da primi oko 6.680 gostiju uz oko 2.200 članova posade, tako da njegov kapacitet iznosi oko 9.000 ljudi.

Osam od deset najvećih brodova na svijetu pripada kompaniji „Rojal Karibijan“, ali ovaj zaista pomjera granice.

„Na kruzeru se ne osjećate kao da ste u gužvi, jer ima 18 paluba. On je kao zgrada. Postoje 24 lifta i sedam različitih djelova kruzera, tako da se putnici prirodno podijele, bilo da se radi o solarijumu za odrasle, 'Central parku' ili vodenom parku. 'Central park' je mirno okruženje, sadrži 20.000 tropskih biljaka, kao i bar s vinom“, rekao je za CNN travel Bolvin Jeung, direktor prodaje i marketinga „Rojal Karibijana“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније