Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

19. 04. 2018. 21:53 >> 21:49
6

REIS SAOPŠTIO

Srbija vratila Bajrakli džamiju Islamskoj zajednici

Reis Islamske zajednice Srbije (IZS) Sead Nasufović izjavio je večeras da je Vlada Srbije vratila vlasništvo nad Bajrakli džamijom u Beogradu Islamskoj zajednici.

Nasufović je na svečanosti povodom 150 godina postojanja Islamske zajednice Srbije, rekao da je u pitanju poklon vlade povodom njihovog značajnog jubileja.

On je istakao da je jedna riječ obilježila postojanje IZS i cjelokupno njeno djelovanje - dijalog.

"Za ovih 150 godina mi smo radili, stasavali, opstali zajedno i večeras smo zajedno, jer drugačije niti znamo, niti možemo", rekao je Nasufović na proslavi u Domu Narodne skupštine Srbije gdje je otvorena izložba "Saputnici kaldrmom".

Podsjetio je da je IZS nastala zakonom u Kneževini Srbiji koja je na taj način pokazala svoju iskrenu demokratičnost.

"Srbija je prva država u Evropi koja je usvojila zakon o drugom i drugačijem o čemu pojedine zemlje Evropske unije i sada mogu samo da sanjaju", ocijenio je Nasufović.

Direktor uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama Mileta Radojević rekao je da će Vlada Srbije učiniti veće napore da unaprijedi odnose sa svim vjerskim zajednicama.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније