Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 04. 2018. 20:34 >> 20:27
6

MOGERINI ISTAKLA

"Incident sa Šešeljem ne čini dobro Srbiji "

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini osudila je danas incident u kome je predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gazio zastavu Hrvatske, zbog čega je delegacija te države prekinula posjetu Srbiji.

"Osuđujem svaki akt i čin koji ne podržava demokratske institucije koje su visoko cijenjene, kao što je Narodna skupština. To su epizode koje ne služe na dobro samoj Srbiji i tome da se ona vidi kao jedna solidna demokratska zemlja", rekla je Mogerini na konferenciji za novinare poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ona je dodala da je lično imala slična iskustva u Skupštini Srbije.

Kada je Mogerini boravila prošle godine u Srbiji i držala govor u Skupštini Srbije poslanici Srpske radikalne stranke sve vrijeme su vikali i dobacivali "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija".

Vučić je rekao da su juče svi državni organi veoma snažno osudili ponašanje Šešelja. "Pri tome osuđujemo ono što znamo da se dogodilo", rekao je Vučić.

On je upitan o tome kako vidi to što EU reaguje na incident sa Šešeljem, ali ne i na dešavanja tokom njegove posjete Hrvatskoj, Vučić je rekao: "Mnogo teže uvrede su se događale tokom moje posjete Hrvatskoj, niko to nije osudio iz EU".

Vučić je i rekao da Srbi nikada neće dočekati da EU reaguje na to što Hrvatska podiže spomenik Alojziju Stepincu i ima ulicu Mile Budaka.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније