Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta; B.V.

20. 04. 2018. 08:45 >> 08:39
15

MESIĆ PORUČUJE

Ne bih napustio BG zbog Šešelja

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da on ne bi napustio Beograd da je bio u delegaciji Sabora, poslije incidenta koji je izazvao lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u Skupštini Srbije.

 

Mesić je za list Danas rekao da je hrvatska delegacija odlaskom iz Beograda samo dala na značaju Šešelju, što je on i želio da postigne svojim izgredima.

"Namjera Šešelja da isprovocira i da pravi zbrku između naše dvije zemlje. Ja bih, da sam bio na mjestu hrvatske delegacije, Šešeljevo ponašanje ignorisao, njemu ne treba nikako davati na važnosti", kazao je Mesić.

Dodao je da incident neće uticati na odnose dve zemlje i naglasio da je Šešelj problem Srbije, a ne Hrvatske.

"Ako želi ući u EU, Srbija mora da reši probleme sa susedima, uključujući i Hrvatsku. U tom kontekstu, za Srbiju su nezgodni incidenti koje pravi Šešelj. On pravi neugodnosti Srbiji i može se reći da je on trn u peti vlastima u Beogradu", rekao je Mesić.

Šešelj je u četvrtak u Skupštini Srbije vredjao članove hrvatske delegacije i govorio da je gazio hrvatsku zastavu.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније