Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Beta ]

22. 04. 2018. 11:04 >> 10:58
14

ZABRANA VULINU

Mihajlović: Hrvatska krši evropske vrijednosti

Zabrana ulaska članu Vlade Srbije Aleksandru Vulinu u Hrvatsku, koja je članica EU, zbog jedne izjave u medijima predstavlja kršenje najosnovnijih prava na kojima počiva Evropa i svakako neće doprinijeti dobrim odnosima Srbije i Hrvatske koji su tek počeli da se popravljaju, izjavila je potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

"Sloboda kretanja i sloboda govora osnovna su prava na kojima počiva Evropska unija. Međutim, ova evropska pravila u Hrvatskoj očigledno ne važe. Ako se ovakva odluka donese u vrijeme kada se Srbi, Jevreji, Romi i Hrvati sjećaju stradanja u ustaškom logoru Jasenovac, onda ovakva zabrana ima i jednu potpuno drugu konotaciju i poruku", kazala je Mihajlovićeva, a saopštilo je ministarstvo.

Ona je dodala da Hrvatska ima pravo da joj se ne sviđa to što govori član Vlade Srbije, kao što se i nikome u Srbiji ne sviđa ono što posljednjih dana o Srbiji govore hrvatski zvaničnici nakon navodnog incidenta, koji je izazvao predsjednik SRS Vojislav Šešelj.

"Samo Srbija nije i neće biti ono što predstavlja Vojislav Šešelj i mi ćemo i dalje činiti sve da sačuvamo stabilnost u regionu. S druge strane, Hrvatska pokazuje da ima mnogo, mnogo sličnih Šešelju. Jer odluku o zabrani ulaska ministru Vlade Srbije može da donese samo onaj ko je još zarobljen u politici proslošti, nacionalizma i zločina nad drugim narodima", kazala je Mihajlovićeva.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku do daljeg, jer je nakon polemika u hrvatskoj javnost oko njegovog dolaska u Hrvatsku izjavio da o tome može da odluči vrhovni komandant Vojske Srbije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a ne hrvatski ministri, što je ocijenjeno kao "neprimjeren i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Republike Hrvatske".

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније