Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

27. 04. 2018. 09:13 >> 09:06
15

STEFANOVIĆ SAOPŠTIO

Uhapsićemo Haradinaja ako dođe u Preševo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, izjavio je da će premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, biti uhapšen ako dođe, jer je potjernica domaćeg suda za njim i dalje na snazi.

"Na snazi je potjernica našeg suda za njim i svakako će biti uhapšen ako bude dostupan policiji", rekao je Stefanović za izdanje dnevnog lista "Kurir" od petka.

Haradinaj je ranije rekao da je spreman da posjeti Preševo na poziv lokalnih vlasti, kao i u Medveđu i dodao da se neće kretati ilegalno, već uz dozvolu srpskih vlasti.

Srbija Haradinaja tereti za ratne zločine tokom oružanog sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Francuska je po potjernici koju je izdala Srbija, 4. januara 2017. uhapsila Haradinaja, ali je Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio krajem aprila prošle godine zahtjev Srbije za izručenjem Haradinaja.

Potjernice za Haradinajem i predsjednikom Kosova, Hašimom Tačijem, koje su raspisale vlasti Srbije, više se ne vide na Interpolu, a Stefanović kaže da su one u bazi Interpola, ali da nijesu vidljive.

Svoj dolazak u Beograd u aprilu 2015. godine najavio je sadašnji predsjednik Kosova, a tadašnji ministar spoljnih poslova Hašim Tači. Ministar Stefanović tada je najavio i njegovo hapšenje ako dođe. Tači je na kraju otkazao učešće na skupu na koji je pozvan.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније