Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Mina ]

30. 04. 2018. 20:28 >> 20:21

EVROPSKA KOMISIJA

Riješiti spor Grčka-Makedonija pod okriljem UN

Evropska komisija (EK) pozdravlja koraka ka rješvanju spora spora Grčke i Makedonije zbog imena bivše jugoslovenske republike, saopštila je portparolka EK za spoljnu politiku Maja Kocijančić.

Ona je istakla potrebu za održavanjem dobrosusedskih odnosa i pregovorima o rješenju prihvatljivom za obje strane.

"Pozdravljamo korake u tom cilju i podržavamo sveukupan proces", rekla je Kocijančič, u odgovoru na pitanje u vezi sa napretkom pregovora radi iznalaženja rješenja za ovaj spor, prenosi grčka agencija ANA,

Komisija je, napomenula je Kocijančič, jasno stavila do znanja da neće o tekućim naporima s tim u vezi, koje predvode Ujedinjene nacije, davati izjave za novinare.

Upitana da li postoji i "međunarodni zamajac" za iznanalaženje rješenja, Kocijančič je ukazala na nedavno objavljen paket proširenja i istakla da je Komisija bila angažovana proteklih sedmica posebno u porukama koje je slala, tako da, kako je navela, zaista postoji zamajac koji se mora iskoristiti.

"Vjerujemo da je zamajac tu, ali je na pregovaračima pod okriljem UN da ga iskoriste, naravno uz podršku EU", zaključila je portparolka EK.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније