Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

06. 05. 2018. 23:49 >> 23:42
9

"PROJEKAT 1.500"

Vojska Srbije kupila 740 belgijskih pušaka

Vojska Srbije dobila je 740 jurišnih pušaka belgijske proizvodnje SKAR-L, čime je završen projekat opremanja brigade od 1.500 vojnika, izjavio je večeras pomoćnik ministra odbrane te zemlje Nenad Miloradović i dodao da je to dio programa opremanja Vojske Srbije, započetog prije dvije godine, sa ciljem unapređenja operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

"Takvom puškom opremljene su specijalne jedinice SAD, Britanije, Njemačke, Francuske i mnogih drugih zemalja. Tu pušku proizvodi fabrika FM iz Herstala koja ima 120 godina tradicije", naveo je Miloradović za RTS.

On je rekao da je belgijska jurišna puška SKAR-L, koja je prije dva dana stigla u magacine Vojske Srbije, nabavljena po nalogu specijalnih jedinica i Generalštaba i predstavlja jednu od najboljih pušaka te namjene u svijetu.

Na isporuku puške se, kako je dodao, čekalo dugo zbog tri štrajka u toj čuvenoj fabrici u posljednjih godinu i nešto dana kao i zbog problema sa izdavanjem izvozne dozvole između Vlade Valonije i centralne vlade.

Prema njegovim riječima projekat "1.500 plus" podrazumeva opremanje ostalih pješadijskih jedinica Vojske Srbije sličnim oružjem domaće proizvodnje.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније