Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

07. 05. 2018. 08:50   >>  09:11 2

JUŽNOAFRIČKI MEDIJI

Darmanovića povezuju sa kriminalom i narkoticima

Južnoafrički sajt "Njuz 24" tvrdi da je muškarac koji je ubijen na Novom Beogradu državljanin Crne Gore, Gorgija Gorg Darmanović (58) bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama bivšeg predsjednika Južnoafričke Republike, Džejkoba Zume.

Takođe, kako se navodi, on je bio povezan sa Nafizom Modakom koji, tvrde, hara podzemljem u Južnoj Africi.

Ovaj sajt tvrdi da je Gorgija Gorg Darmanović bio izvor za knjigu južnoafričkog novinara Žaka Poa "The President's Keepers", koja je razotkrila sumnjive malverzacije u koje je bivši predsjednik Zuma navodno bio umiješan.

"Njuz 24" navodi i da se ime muškarca ubijenog u Beogradu pojavilo u slučaju iznuđivanja novca u čijem je središtu Modak.

U januaru je, na sudu u Kejptaunu, tokom razmatranja Modakovog zahtjeva za kauciju u slučaju iznuđivanja, policijski pukovnik koji istražuje o tučama u klubovima, Šarl Kinear, rekao da je osoba kojoj je Modak telefonirao u Srbiji "ista ona osoba koja je dala informacije za prvih nekoliko poglavlja knjige 'The President's Keepers'".

Kinear je pri tom, tvrdi južnoafrički sajt, mislio na Darmanovića.

"To pokazuje u kakvim je odnosima Modak sa ljudima u južnoafričkoj vladi", rekao je tada Kinear.

Dio snimljenog razgovora koji je Modak imao, očigledno, sa Darmanovićem, emitovan je tokom razmatranja zahtjeva za kauciju koje je trajalo od polovine decembra 2017. do kraja februara 2018, navodi južnoafrički sajt.

Ranije danas, beogradski mediji su prenijeli da je muškarac star oko 50 godina, na koga je oko podne pucano iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, preminuo nekoliko sati kasnije u Zemunskoj bolnici.

Tanjugu je prethodno u MUP-u rečeno da se pucnjava dogodila oko 12 sati u Ulici aleksinačkih rudara 3-5, nakon čega je povrijeđeni još uvijek davao znake života.

Kako javlja reporter B92.net ubijeni je rođen u Johanezburgu i njegova likvidacija dovodi se u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama koje se u Južnoafričkoj Republici bave švercom i prodajom narkotika.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније