Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 02. 2013. 12:57 >> 12:55

NJEMAČKA SE PITA

Tadić: Od Njemačke zavisi datum pregovora za Srbiju

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio da, prije svega od Njemačke, zavisi odluka da li će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

Tadić je FoNetu kazao da će se, povodom datuma, "sve desiti u februaru", jer će se u toku mjeseca znati da li će administracija kancelarke Angele Merkel uputiti Bundestagu inicijativu da se Srbiji odobri početak pregovora.

 

Da li ćemo dobiti datum za pregovore, ili ćemo dobiti nešto što liči na datum za pregovore, što bi u našoj javnosti bilo predstavljeno kao veliko ostvarenje, a ne suštinski veliko ostvarenje - vidjećemo", naglasio je Tadić.

On je objasnio da ljudi koji se bave politikom zanemaruju zbivanja u drugim zemljama, a jedan od najvažnijih je izborni proces u Nemačkoj septembra ove godine.

"Zašto sam insistirao na raspisivanju izbora? Zbog toga da bismo dobili što prije datum za pregovore. Zato što ulazak u izbornu kampanju u Nemačkoj, kao i u svakoj drugoj zemlji, smanjuje vjerovatnoću da mi dobijemo datum za pregovore",rekao je Tadić.

"Zbog čega sam insistirao na izborima u maju i zašto sam skratio predsjednički mandat? Zbog toga što smo do kraja 2012. bili u prilici da riješimo jedan od ključnih problema sa kojima se suočavamo, pitanje Kosova, precizirao je Tadić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније