Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ podravski.hr: Objavila: P.B. ]

13. 05. 2018. 11:53   >>  11:48 2

PROBLEMATIČNI OTAC

Prodavao dijete za dvije hiljade kuna

Otac iz malog mjesta u Podravini nedavno je na popularnim onlajn oglasima šokirao objavom da prodaje sopstveno petogodišnje dijete.

Uz fotografiju djeteta bila je istaknuta i cijena od 2000 kuna.

Nakon što su potpuno šokirani administratori oglasa o svemu obavijestili policiju, uslijedila je dramatična filmska akcija.

"Najmanje deset policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Sve se dogodilo u nekoliko minuta", ispričao je šokirani mještanin.

Policija je blokirala sve izlaze iz ulice u kojoj je živjelo dijete, a službenici Centra za socijalno staranje su u pratnji policajaca ušli u kuću plašeći se izbijanja sukoba i opiranja roditelja.

"Centar za socijalno staranje preduzeo je neophodne mjere zaštite djece u skladu sa Porodičnom zakonu i pokrenuo sudski postupak", saopšteno je iz te institucije.

Centar je iz porodice, zbog ozbiljnosti situacije, odmah oduzeo oboje djece koliko je par imao i smjestio ih u hraniteljsku porodicu.

Otac je osumnjičen za trgovinu ljudima i povrede prava djeteta, a kako nezvanično saznaje podravski.hr, branio se da je oglas sa fotografijom svog djeteta na internet postavio slučajno i da mu nije bila namjera da ga zaista i proda.

Županijsko državno tužilaštvo oca neće teretiti za kazneno djelo trgovine ljudima, već samo za povredu prava djeteta.

Dok cijeli slučaj čeka sudski epilog, djeca su zadržana u hraniteljskoj porodici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније