Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Hina, Objavila: J.B.Č. ]

26. 05. 2018. 14:15   >>  14:08 6

PLENKOVIĆ SAOPŠTIO

Hrvatska će nastaviti bugarsku inicijativu proširenja

Hrvatska će nastaviti bugarsku inicijativu u pogledu proširenja Evropske unije na jugoistok, izjavio je hrvatski premijer, Andrej Plenković.

Plenković je to izjavio poslije sastanka sa bugarskim kolegom, Bojkom Borisovim.

Proširenje EU bilo je jedan od prioriteta bugarskog preds,edanja u prvoj polovini ove godine, dok će Hrvatska, najmlađa članica Unije, voditi blok 28 evropskih država u prvih šest mjeseci 2020.

Plenković je ocijenio da je prošlonedjeljni samit EU i Zapadnog Balkana koji je na dnevni red poslije 15 godina ponovo visoko stavio temu proširenja, bio "izvrsna poruka susjednim državama da nastave s reformama i podsticaj Uniji da pomogne te procese, posebno u pogledu povezivanja infrastrukture", prenosi Hina.

Borisov je istakao da je Balkan suočen s "brojnim teškim situacijama" - BiH gdje "razne druge države imaju veliki uticaj", problem Kosova i spor oko imena između Makedonije i Grčke koji blokira put Skoplja u EU i NATO.

"Oni se moraju nastaviti rješavati i Hrvatska će sigurno puno doprinijeti jer bez podrške Hrvatske ne možemo dalje", rekao je bugarski premijer.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније