Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina/Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 05. 2018. 14:51 >> 14:41
29

VUČIĆ ISTAKAO

U Srbiji više niko ne može da ubije premijera

U Srbiji više niko ne može da ubije premijera, poručio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je na obilježavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i policije Srbije, odgovarajući na pitanje novinara da li se može desiti da ponovo u Srbiji bude ubijen premijer, rekao da to nije moguće, i da je „Srbija sada jedna druga zemlja“.

"Sačuvaćemo našu Anu (Brnabić) na sve moguće načine, i to je nemoguće", rekao je Vučić.

On je prethodno na centralnoj manifestaciji odao priznanje policiji koja, kako je naveo, štiti slobodu, spokoj, mir i bezbjednost, zakon i građane bez obzira na pol, vjersku i drugu pripadnost.

"Ne zna se da li će se dijalog o Kosovu nastaviti u junu"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne zna da li će u junu biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine o Kosovu i naglasio da je srpska strana spremna za razgovor i kompromisno rješenje.

"Jednom mora nešto da počne, da li će u junu ili u julu ili avgustu, mi to stvarno ne znamo", rekao je Vučić novinarima nakon svečanosti obilježavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i policije.

Vučić je kazao da on uvijek ide na razgovor o Kosovu sa Briselskim sporazumom, da se zbog toga "svima smučio" i da niko ne želi da ga primi.

"Niko ne želi da me više vidi, zato što svaki put postavim pitanje na koje oni nemaju odogvor", rekao je Vučić.

On je ponovio da je Beograd ispunio sve svoje obaveze iz Brisleskog sporazuma, a da Priština nije formirala Zajednicu srpskih opština.

Vučić je poručio građanima da imaju povjerenje u svoju vlast jer ona zna da zaštiti interese svoje zemlje i građana.

"Nije lako sa nama pregovarati, ali mi smo spremni za kompromis, bezbroj puta smo to pokazali", kazao je Vučić.

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je nedavno da bi dijalog Beograda i Prištine trebalo da bude nastavljen u drugoj polovini juna.

Dijalog Beograda i Prištine prekinut je krajem marta, poslije incidenta sa hapšenjem direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније